onsdag 1. februar 2012

Kokosboller

Kokosboller som hjemme hos oss blir laget uten sjokolade og kokos. Bare det gode hvite inni. Det går også an å tilsette litt farge, gult for påske, rødt for jul osv. Du kan selvsagt smelte sjokolade og rulle de i kokosmasse etter at de er stivnet.

4 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 plate gelatin
1 dl kokende vann

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

Visp eggehvitene stive.

Bland i sukker og vaniljesukker, og visp det inn.

Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i det kokende vannet. Da smelter de. Tilsett gelatinblandingen i eggehvitene og visp 10-15 min i mikser.

Fyll massen i en sprøytepose, jeg bruker de engangsposene som jeg kan klippe hull i. Lag så stort hull som du vil ha størrelsen på bollene, og sprøyt ut boller på bakepapir.

Sett i kjøleskap til de stivner.

Dette er ikke hverdagskost, men likevel veldig godt og veldig søtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...