torsdag 23. mai 2013

White chocolate and macadamia cookies



Amerikanske cookies med hvit sjokolade og macadamian nøtter.



200 gr meierismør
200 gr melis
0,5 dl lys sirup
250 gr fint mel (jeg bruker som regel semper når jeg baker) eller 275 gr hvetemel om du ikke skal lage glutenfritt
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt (eller en halv vaniljestang)
200 gr hvit sjokolade
2,5 dl macadamia nøtter


Sett ovnen på 175 gr.

Start med å piske smør, melis og sirup til smørkrem.




Sikt i mel og bakepulver




Grovhakk hvit sjokolade (til høyre) og macadamia nøtter (midt i). Jeg kjøper hos IHERB, der er nøttene billigere enn i Norge. Liker godt disse fra Now real food.




Bland godt nøttene og sjokoladen i deigen.




Bruk en ss å sett klatter på en bakeplate. De siger mye utover, så 9 stk på en plate er nok.




Form de gjerne litt med fingrene




Stek de midt i ovnen ca 8 min. husk at glutenfritt mel blir som regel fortere brunt (svidd !)
På bildet viser kjeksene før og etter steking.




Til venstre ser du hvordan kjeksene ser ut med en gang du tar de ut og til høyre er kjeksene avkjøl.




La kjeksene avkjøle helt på platen før du forsiktig tar de av. Oppbevar i tett boks.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...