Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
torsdag 25. juli 2013
Sprø sjokoladecookies
Supergode kjeks med sjokolade og peanøttsmak. Disse er umulig å spise bare et av. Det er bare å lage stor dose med det samme. Lagre de i tett glass eller boks. Ikke i plastpose, da blir de myke.
125 gr romtemperert smør, gjerne meieri
2,25 dl sukker
1 egg
6-6,5 dl fint mel
1 toppa ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 gr kokesjokolade (vi bruker lys)
3 goode ss peanøttsmør
Sett ovnen på 175 gr.
Start med å piske smør og sukker hvitt, det går fint å bruke håndmikser når smøret er romtemperert. Har du glemt å ta smøret ut fra kjøleskapet, kan du putte det 3 sek i microen.
Ha i egget, og pisk det godt inn.
Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker.
Hakk sjokoladen og ha i den og peanøttsmøret.
Rør det godt inn med en sleiv eller slikkepott.
Det er viktig å ikke ha for mye mel i. Deigen skal være slik at du akkurat klarer å forme en pølse. Du må liksom trykke den til, den er for klissete til å rulle.
Skjer i ca 1,5 cm tykke biter, legg på bakepapir. Bitene må ha litt avstand, for de skal utvide seg litt.
Stek midt i ovnen på 175 gr i 10 til 15 min. Stekingen kan lure deg litt, for kjeksene er fortsatt myke når du tar de ut. De blir ikke sprø før de er avkjølt. Du må heller passe på fargen, de skal være lyst gylne.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei :) Lagde disse kjeksene i går, men de fløt ikke ut slik dine viser på bildet. Jeg hadde kun 5dl mel i deigen, men tror at jeg kunne ha stoppet ved 3dl. 6-6,5 dl må være feil? Gode på smak da :)
SvarSlett