torsdag 13. november 2014

Fyrstekake


Fyrstekake en en gammel klassiker, kanskje mest for det voksne publikum. Med herlig mandelfyll, server gjerne med litt is eller krem til.





160 gr meierismør
125 gr sukker

2 eggeplommer

330 gr fint mel gf: feks semper fin mix eller for vanlig : hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

2 poser makronfyll
2 egg




Start med å piske 16o gr smør og 125 gr sukker hvitt






Ha i 2 eggeplommer, og sikt i 330 gr fint mel, 2 ts bakepulver og 3 ts vaniljesukker




Sett bakerovnen på 175 gr.

Bland godt og ha deigen i en pose, legg den i kjøleskapet ca en halv time, så deigen "setter" seg litt





Lag  2 poser makronfyll etter bruksanvisningen på pakken (eller lag mandelmasse selv) +  og 2 egg




Bland godt




Bruk gjerne en paiform til denne kaken. Her har jeg brukt en form med løs kant, så det er enkelt å fjerne ringen når kaken er ferdig stekt.

Bruk gjerne engangshansker og trykk deigen godt ut i kantene. Ta til side litt deig som du skal bruke til gitter etterpå




Legg i mandelfyllet




Kjevle ut strimler av deig, kan være lurt å bruke et silikonunderlag her, bruk fint mel (feks semper fin mix) til å bake ut med. Det er veldig lett at deigen deler seg, så vær tålmodig. Selv om du må lappe litt, vil det omtrent ikke vise når kaken er ferdig stekt.

Pensle med egg





Stek kaken midt i ovnen på rist, 175 gr 25-35 min






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...