torsdag 19. januar 2017

Italiensk smørkrem


Italiensk smørkrem er en kakekrem basert på italiensk marengs og smør. Det er en veldig stabil og kompakt krem som er fin å bruke på cupkaes, smøre opp kaker og som fyll. Du kan smaksette den både med sjokolade, vanilje og div essenser.

PS: du trenger et sukkertermometer til dette

150 gr eggehvite (bruk vekt, men det blir som oftest mellom 5 og 6 hviter)
300 gr sukker
75 gr vann
400 gr meierismør, gjerne usaltet


Start med å skille eggehviter fra plommen. Plommen skal ikke brukes.
Bruk en mikser og kjør eggehvitene til de er stive. Bruk gjerne en ballongvisp.





Ha vann og sukker i en kjele og kok opp, IKKE RØR. Ha i et sukkertermometer.




Temperaturen skal bli 121 grader




Når sukkerlaken har nådd 121 gr, lar du mikseren gå på ganske høy hastighet mens du heller en tynn stråle av den varme laken i eggehvitene. Pass på å treff med strålen i marengsen og ikke på vispen, da vil sukkerlaken bare bli kastet mot kanten av bollen.

Nå har du laget italiensk marengs. Fortsett og pisk på høy hastighet ca 10 min, eller til utsiden av bollen ikke er varm lenger. Neste steg er å ha i smøret og da må ikke marengsen være varm.




Nå er det lurt å skifte til en K spade/slikkepott. Ballongvispen toler ikke så kraftige ting som smør.
Skjer smøret i biter, og ha en og en bit i marengsen, med mikseren på fullt

Kremen kan se litt rar ut i konsistensen, men bare miks på til den tykner og alt smøret har blandet seg.

Om du vil ha smak i, så tilsetter du det nå.




Slik vil kremen se ut når den er ferdig



1 kommentar:

  1. Casino Slot Machines at JT | The Mississippi Hotel | JS Hub
    At JT Casino, the hotel offers more than 175 slot machines and a poker room, the poker room, 이천 출장마사지 live table games, and table games. 전라남도 출장마사지 The main 정읍 출장마사지 slot 원주 출장마사지 machines feature a 춘천 출장샵

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...